Performancemetoder

Sensuous Learning
https://www.idoart.dk/shop/sisters-academy-education-for-the-future

In english

Har du lyst til at fordybe dig i sanselige performance- metoder?

Tør du at eksperimentere - søge grænser?

Ønsker du at udforske og lære om den interaktive performance-kunst?

Ryslinge Højskole er stolte og glade for at kunne præsentere vores nye linje i foråret – Sensuous Learning - Sisters performance metode. Linjen tager udgangspunkt i performancegruppen Sisters Hopes særlige performance-metode der stimulerer nye mere sanselige værens og læringsformer: Metoden er bl.a. det performance-metodiske udgangspunkt for det internationale stor-skala projekt Sisters Academy, herunder træningen af alle de performere mm. der arbejder og har arbejdet med Sisters Hope igennem tiden. 

Gennem et transformerende forløb vil du blive dybt involveret i og få grundigt kendskab til disse nyskabende performance-metoder. Under linje-ledelse af Gry Worre Hallberg, vil du gennemgå en eksklusiv indføring i immersive, interventionistiske og interaktive performance-teknikker, der indtil nu hovedsageligt har været tilgængelige for de involverede i Sisters Hopes performances. 

Du vil blive inviteret ind i et univers hvor det sanselige og poetiske dominerer med udgangspunkt i gruppens fremtidsmanifest – Sensuous society. Undervejs i forløbet vil du blive undervist af øvrige Sisters-performere og kreative, der alle med deres særegne faglighed vil illustrere forskellige aspekter af Sisters-metoden. Sammen vil vi undersøge, hvordan verden ville se ud, hvis det poetiske og sanselige var udgangspunktet i alle livets aspekter. 

Det poetiske selv er et helt afgørende element af Sister performance metoden og i forløbet vil du finde dit poetiske selv, lære at eksternalisere og visualisere det, skabe et scenografisk tableaux omkring det samt et interaktivitetsdesign hvorfra du kan interagere med andre. 

Gennem forløbet vil vi således udforske, hvordan det sanselige og poetiske kan danne udgangspunktet for kunstnerisk arbejde med krop, sind, læren og væren. Vi vil afprøve og udforske den immersive performance-installations transformative potentiale. Du vil optræne dit performative nærvær og blive undervist i sanselige teknikker inden for den interaktive performancekunst. Du vil gennem daglig krops- og mentaltræning opøve dine poetiske og sanselige evner, som udover at give dig grundigt kendskab til denne særlige metode, vil styrke dig som udøvende kunstner og som menneske. 

Det hele kulminerer i en immersiv performance, hvor vi lever og performer vores individuelle poetiske selv i en performativ manifestation på Ryslinge Højskole, som led i Teaterfestivalen på Ryslinge Højskole.

Herefter vil du have påbegyndt en transformerende rejse med dit iboende poetiske potentiale og være rustet til at gå på opdagelse i performancekunstens univers eller have et styrket udgangspunkt at tilgå din allerede eksisterende kunstneriske eller ikke-kunstneriske praksis fra. Uanset hvilket felt du opererer i vil denne metode være med til at styrke dit fundament. 

16957006079_a64b398038_k.jpg

Gry Worre Hallberg, kunstnerisk leder af performance-gruppen Sisters Hope og performancekunstner, er en internationalt efterspurgt underviser på forskellige Performing Arts Schools og universiteter i hele verden. Hun har bla. undervist på Iceland Academy of Arts, Scenekunstskolen, The University of Stavanger, University of Agder, Holbæk Kunsthøjskole, m.fl. Gennem det seneste årti er Sisters-metoden blevet forfinet og fordybet i en sådan grad at den rummer et unikt transformativt potentiale. Metoden opererer i spændingsfeltet mellem performancekunst, pædagogik, forskning og aktivisme. Gry Worre Hallberg er endvidere kunstnerisk leder af Dome of Visions og skriver pt. en praksisbaseret PhD om sit kunstneriske arbejde på Københavns Universitet, Institut for Kunst og Kulturvidenskab.

 

 

Praktik & Tilmelding

 

Højskoleforløbet er fra d. 21.02.2019 - 26.06.2019 på Forårsholdet 2019.

Forløbet vil være krydret og afbrudt med tværkunstneriske projekter samt højskoleliv i weekender og aftener. Læs mere om dette i menuen til venstre. 

Tænk over en linje, som er din 2. prioritet: Vi arbejder målrettede på at opfylde din 1. prioritet, men vi kan desværre ikke love noget pga. begrænset pladser. Derfor opfordre vi dig at gennemtænke dit valg af 2. prioriteten inden du tilmelder dig. Du vil modtage løbende information om dette. Læs mere om de andre linjer her.

Spørgsmål kan altid sendes til mail: jeppe@ryslinge-hojskole.dk 

 

Læs om prisen her.

Tilmeld dig forløbet her. 

 

Fotokreditering: Sisters Academy #6 - The Boarding School by Sisters Hope. Foto: I diana lindhardt

Fotokreditering: Sisters Cleansing no 2 by Sisters Hope. Foto: I diana lindhardt

Køb deres bog her. 

Kom og besøg Ryslinge Højskole

Du er altid velkommen til at besøge os - book en rundvisning når det passer dig!