Højskolens rum

Man mærker tydeligt historiens vingesus på Ryslinge Højskole.

De fysiske rammer på Ryslinge Højskole er imponerende. I og omkring de gamle hovedbygninger Vester-, Nørre- og Østerhus mærker du virkelig historiens hvisken, særligt i den smukke gamle Foredragssal.

Skolen har desuden dejlige store udenomsarealer med park, boldbaner, shelterplads mv. på ca. 9 hektar.

Lige foran skolen er et lille anlæg med branddam. I kanten af dammen er der bygget en scene, som kan benyttes til små forestillinger. Ved dammen findes også udendørs fitnessredskaber.

Visse faciliteter deler vi med vores "lillesøster" efterskolen. Det er f.eks. Hallen, Spisehuset, Foredragssalen og de kreative værksteder, mens værelser og opholdsrum ligger hver for sig. Vi lever for så vidt hver vores liv, men mødes dog ind i mellem til venskabelige dyster, ligesom vi ofte er publikum ved hinandens forestillinger.

Foredragssalen

“Denne hvælvede, hvide høresal skal bestandig lægge talere og tilhørere på sinde, at her, hvor ordet og sangen lyder, er vi på et helligt sted. Her hvor den usynlige vidunderlige virksomhed foregår, at ord møder øre, og sjælene forenes…”

Sådan sagde daværende forstander Alfred Povlsen i 1905 i sin tale ved indvielsen af Vesterhus, hvor vores smukke Foredragssal ligger. Og ordene passer den dag i dag.

Vi samles i Foredragssalen næsten hver dag til formiddagssamling, hvor vi synger sammen, deler historier og giver beskeder. Læs mere om formiddagssamlingen her. Vi er også i Foredragssalen, når vi har kor og sang, ligesom vi ofte bruger den i forbindelse med forestillinger.

Spisehuset

I foråret 2017 indvier vi et helt nyt Spisehus, som kommer til at rumme spisesal for både høj- og efterskole, lounge og et helt nyt produktionskøkken.

Det nye Spisehus giver os optimale rammer om masser af gode fælles oplevelser omkring både madlavning og måltider.

Læs mere om skolens kostpolitik og arbejdet i køkkenet her.

Teatersalen

Vores smukke gamle Teatersal fra 1925 danner ramme om en stor del af vores undervisning. Salen kan omdannes til ”black box” og er åben for projekter og træning i fritiden.

Teatersalen rummer også Balkonscenen, som ligeledes bruges til undervisning og små forestillinger.

Værelserne

Alle højskolens elever bor i Østerhus enten i enkeltværelser med eget bad og toilet eller i dobbeltværelser med bad og toilet på gangen.

Der er køkken/opholdsrum på hver gang. På alle værelser findes skrivebord, seng og skab.

Skyen

Oppe under taget på Vesterhus ligger Skyen. Her foregår en del undervisning, men rummet danner også ramme om filmaftener, små forestillinger, fester m.m.

I Skyen findes også vores bibliotek, som foruden skønlitteratur rummer en del dramatiske værker.

“Kolds”

I skolens gamle lærerværelse er der indrettet et opholdsrum kaldet Kolds. Her er der mulighed for at se fjernsyn, spille brætspil og bordfodbold eller bare flade ud i sofaen.

 

Kunst og musik i fritiden

Skolen har mange forskellige kreative værksteder, f.eks. til design, billedkunst, keramik og musiklokalet “Lille terts”.

Idrætsfaciliteter

På skolen har vi idrætshal med spejlvæg samt fitnessrum. På udenomsarealerne er der beachvolley-, fodbold- og petanquebaner.

Kom og besøg Ryslinge Højskole

Du er altid velkommen til at besøge os - book en rundvisning når det passer dig!