Fysisk Scenekunst

Denne linie er skrædersyet til dig som med hele kroppen brænder efter at arbejde med fysiske scenekunst. Dig som er klar til at udvikle din fysinske scenekunstner på mange bevægelses nivauer.

Med kroppen som udgangspunktet, er målet at styrke dit personlige udtryk, din kreativitet og din dramatiske omsætning af krop og sind – plus alle facetter der imellem.

Forløbet henvender sig til dig som, vil arbejde med det fysiske teater, den fysiske fordybelse, den fysiske tilgang som skuespiller og bevægelse i den contemporere retning. Forløbet er for dig som interesserer dig for det visuelle, det sensoriske og det fysiske teater.

Hvad er fysisk sprog? Hvad er tilstedeværelse, udtryk, tyngde, plasticitet, opdrift, energi? Hvad er flow, musikalitet, fysisk adfærd, alignment og centerlinie? Det, og mange andre ting, vil vi sammen undersøge og arbejde med i det her forløb.

Med fokus på dig, på samspil, sameksistens og bevægelser i rum – i tid – i sted – i dig, tager vi hele tiden udgangspunkt i din krops potientiale, dit dramatiske udtryk og kroppens fortælling.

3 grundpiller i forløbet:

1. Dybdegående krops forståelse, indlæring og udtryk. Gennem specifikke fysiske undersøgelser og improvisation to og to, i gruppe og alene, har du her mulighed for at opbygge og forfine dit eget fysiske udtryk. Du vil tilegne dig læseredskaber for komposition, improvisation, koreografi og brug af rum og objekter.

2. Forståelsen af kroppens 4 lag. Hud, arbejdsmuskler, stabiliserende muskler og knogler/led. Et arbejde som forbinder dit ydre til dit indre. Et arbejde som giver dig en dybere forståelse for hvorfra du spiller din maske og trækker din kreativitet. Kort sagt kan spændte arbejdsmuskler stå i vejen for at reagere og leve i nuet. Arbejdet træner dig til en forståelse af et fysisk nulpunkt. Punktet hvorfra al ageren udgår.

3. Arbejdet med bevidstheden om de tre grundlæggende spændinger vi som scenekunstnere har brug for at være bevidste om. Den fysiske spænding, den mentale og den emotionelle. I det ligger også forståelsen af forskellen på sanseapperatet og følelserne

Fokuset er fysisk, men forløbet handler om teateret og formidlingen af de vilde historier og magiske fortællinger. Vi kommer til at arbejde med forestillinger i små hverdags rum, sight specifik i udendørs rum, forestillinger gennem landskaber og forestillinger i det formelle scenerum. Gennem learning by doing, får du en indsigt i hva det vil sige at arbejde med faget. Hvad det vil sige at være en ensemble spiller. Du vil lære hvad det vil sige at stå til rådighed for det sceniske udtryk. Du vil opbygge en evne til at devise forestillings materiale i samspil med andre, og destillere til det endelige udtryk.

Mit eget udtryk indenfor scenekunsten  og det fysiske teater, er det mere grovkornede. Mere euro-crash, mere slam, mere rock and roll. Arbejde med hverdags objekter, er en stor del af mit udtryk. Koreografisk arbejder jeg ud fra trinsætning af aktioner fra hverdags bevægelser, skabt med risiko. Meget kasten sig på hinanden, på gulvet, på vægen og i luften. Altsammen foldet ud i et billedeskabende udtryk.

I forløbet vil der i korte perioder gøres brug af gæstelærer.

Får du et sug i maven af at læse den her tekst, er det netop det forløb du skal melde dig til.

Underviser: Bo Madvig, Skuespiller, bevæger, koreograf, instruktør og underviser.

Bo Madvig arbejder i krydsfeldet mellem det fysiske, verbale, sensoriske og visuelle teater. Fra Cirque d´Hiver i Paris til en mark på Langeland, fra junglen i Sydamerika til Volks Bühne i Berlin, fra Det Kongelige Teater til Melbourne arts festival, har BM optrådt over det meste af verden.Sommeren 2017 kunne han fejre sit 40 års jubilæum som scenekunstner. Samme år modtog han en Reumert for sit fysiske arbejde i forestillingen Rammer. Han var ligeledes nomineret i 2006 og 2012. Som freelance scenekunstner har BM siden sin ungdom været en del af legendariske Hotel Pro Forma/Kirsten Delholm, EXMENT og TINBOX. BMvar fra 1993 til 1996 mester lærer ved Nordisk Teaterskole. En professionel fuldtids uddannelse i body og performance art. Fra 1992 til 2006 var han kunstnerisk leder af hans eget kompani BOSCO, Bodyes Organizing Sampled Comics Organicaly.Siden 90erne har han været en efterspurgt underviser ved højere læreranstalter nationalt så vel som internationalt. Læreranstalter som universiteterne i Melbourne, Cape Town, Stellenbosch,London, Amsterdam, Istanbul, Prag, København og Århus. Han har gennem årene været en fast del af DDSKS, KFTS og Akademiet.

Praktik & Tilmelding

Højskoleforløbet er fra d. 21.02.2019 - 26.06.2019 på Forårsholdet 2019.

Forløbet vil være krydret og afbrudt med tværkunstneriske projekter samt højskoleliv i weekender og aftener. Læs mere om dette i menuen til venstre. 

Tænk over en linje, som er din 2. prioritet: Vi arbejder målrettede på at opfylde din 1. prioritet, men vi kan desværre ikke love noget pga. begrænset pladser. Derfor opfordre vi dig at gennemtænke dit valg af 2. prioriteten inden du tilmelder dig. Du vil modtage løbende information om dette. Læs mere om de andre linjer her.

Spørgsmål kan altid sendes til mail: jeppe@ryslinge-hojskole.dk 

 

Læs om prisen her.

Tilmeld dig forløbet her. 

 

Kom og besøg Ryslinge Højskole

Du er altid velkommen til at besøge os - book en rundvisning når det passer dig!