Filmkunst

Filmlinjen er for dig der brænder for at være ægte og naturlig foran et kamera. Det er en stærk blanding er intensivt karakterarbejde, udforskning af filmkunsten og masser af optagelser der giver livslange erfaringer.

Når følelserne er ægte fornemmer, den der ser på, et levede liv og kan genkende sig selv og sit liv i karakteren. Det er sådan man for alvor kan tryllebinde sit publikum. Derfor afprøver vi forskellige skuespil-teknikker, så du kan blive klædt på til følelsesmæssige vendepunkter med stor troværdighed. Vi afprøver flere forskellige teknikker, for på den måde at finde den teknik der passer dig bedst. Du vil blandt andet møde The Method (Method Acting), og Mike Leigh teknik.

På Film linjen har vi udover fokus på dig, også stor fokus på det at lave film. Vi ønsker at du bliver klædt på til på sigt selv at kunne producere egne små film. Med disse værktøjer i hånden vil du til enhver tid, selv kunne producere film, og udtrykke dig kunstnerisk når du har noget på hjerte. Derfor kaster vi os over at udvikle karakterforståelse, at skrive en scene, at formidle den, at få budskabet klart igennem, og at klippe den dramatiske bue, så du samlet set får værktøjerne til at mestre den filmiske kunstart.

Det er en undersøgelse af de forskellige dele i filmsproget, og det er karakterudvikling på flere planer, gennem indlevelse og fordybelse, øvelser foran kameraet - som vi efterfølgende ser samme. Det er teknik, sammenspil, instruktion, klip, en smagsprøve på det visuelle sprog og de filmiske virkemidler. På filmlinjen vil vi arbejde både teoretisk foran tavlen, også er det ellers ud og få nogle kilometer i benene med et kamera i hånden.

Film-linjen giver mulighed for at skabe og forstå en karakter helt fra bunden, med dets styrker og svagheder, og dermed også en mulighed for refleksion og forståelse overfor egne styrker og svagheder.

Vi skal selvfølgelig både producere film og fordybe os i processen, fra en ide til manus, til karakterudvikling, til du står foran kameraet som spiller, eller bagved som instruktør og/eller fotograf, til du efterfølgende skaber den endelige film. Vi skyder på Iphone - med professionelt lydudstyr og klipper selv (skolen har udstyr, man kan låne) Det hele kulminerer til Ryslinge teaterfestival, hvor vi har filmpremiere, med rød løber, popcorn og champagne.

Målet med linjen er at:

·       Du kan agere naturligt foran et kamera.

·       Du kan skabe en troværdig karakter fra bunden.

·       Du får forståelse for filmdramaturgi

·       Du får en indsigt i films visuelle sprog

·       Du lærer kreative arbejdsmetoder, proces og projekt ledelse.

·       Du er med hele vejen fra præ-produktion til postproduktion, fra ide til endeligt resultat.  

·       Du vil udvikle dig som spiller

·      Når du går herfra vil du have en Kunstnerisk rygsæk på ryggen fuld af klip, fraklip, fortællinger og karakterer, oplevelser og viden. Du vil kunne klippe en showreel, som du altid kan sende til en caster.

Underviser er skuespiller og manuskriptforfatter, Kett Kadagys, uddannet fra Odense Skuespillerskole og fra Den Danske Filmskole, udover at spille, har hun skrevet radiodrama, tv-serier og film, blandt andet kortfilmen Baby, der blev Reumert nomineret. Hun har ligeledes skrevet og produceret afgangsfilm, undervist i "Filmskuespil" på Den Danske Scenekunstskole i flere omgange, samt som gæstelærer på dramatiker-linjen i Århus.

Der vil udover Kett være gæsteundervisere på film-linjen. Navne kan ikke offentliggøres endnu, men det vil være I kan godt glæde jer.

 

 

Tags: 

Kom og besøg Ryslinge Højskole

Du er altid velkommen til at besøge os - book en rundvisning når det passer dig!