Devising & Det Klassiske Teater

Dette er linjen for dig, som har lavet en del teater - Og nu er klar til at træne dig, endnu dybere ind i teatrets, karakterens og scenekunstens univers...

Her kan du opleve et helt forår, hvor du bliver engageret og udfordret som skuespiller på vores hårdtarbejdende teater. I løbet af foråret, vil du være med til at skabe to meget forskellige teaterforestillinger, som vil give masser af erfaringer, værktøjer og oplevelser tæt sammen med dine holdspillere. Her vil der være tid og lyst til at nørde: Karakteren, processen, samspillet, replikken, bevægelsen, forestillingen og dig som skuespiller - Sideløbende med at du og holdet skaber de to vilde teaterforestillinger.  

Underviseren er professionel og uddannet sceneinstruktør, og har derfor både fokus på instruktionen af forestillingerne og på din udvikling som skuespiller. Du vil opleve at være skuespiller i forestillinger som er skabt i en fuld professionel ramme - Hvor der er tid til fordybelse i din videre udvikling på scenen.  

De to forestillinger vil være udfordrende på hver sin måde:

1. Devising-forestilling: Ud fra metoden “Devising” samskabes der scenekunst helt fra bunden. I et konceptuel scenisk univers fordyber holdet sig i det eksperimenterende, visuelle og udfordrende teater - Her er det fantasien, kroppen, flowet, poesien og din indre scenekunstner, der skal sættes i spil.

2. Det Klassiske Teater:  Her skaber holdet en klassisk forestilling - Det kunne være Shakespear, Holberg, Molière el. - Som man ser på de store scener i landet. Det bliver en både udfordrende og vild rejse ind i teatrets grund-DNA med fuld fokus på karakterarbejdet, analysen, replikken, dramatikken, samspillet og indlevelsen.   

Du skal vælge sporet “Devising & Det Klassiske Teater” hvis du:

- Er trænet og klar til at fordybe dig videre sammen med en professionel instruktør

- Vil arbejde og videreudvikle dit sceniske og dramatiske udtryk

- Er klar på at udforske og udvikle dig, som skuespiller i to vilde teateropsætninger.

- Vil være med til at samskabe og eksperimentere med scenekunst.

- Er klar til et forløb med masser af holdånd, personinstruktion, aftenforestillinger og vigtige erfaringer om livet på scenen.   

Forestillingerne vises undervejs på forløbet for et stort og offentligt teaterpublikum. På højskolens teaterfestival vil holdet fremføre deres sidste forestilling, hvor familie og venner kan opleve jeres forestillinger og store udvikling. Er du klar til at stå på scenen?

 

Praktik & Tilmelding

Næste højskoleforløb er fra d. 21.02.2019 - 26.06.2019 på Forårsholdet 2019.

Forløbet vil være krydret og afbrudt med tværkunstneriske projekter samt højskoleliv i weekender og aftener. Læs mere i menuen til venstre. 

Tænk over en linje, som er din 2. prioritet: Vi arbejder målrettede på at opfylde din 1. prioritet, men vi kan desværre ikke love noget pga. begrænset pladser. Derfor opfordre vi dig at gennemtænke dit valg af 2. prioriteten inden du tilmelder dig. Du vil modtage løbende information om dette. Læs mere om de andre linjer her.

Spørgsmål kan altid sendes til mail: jeppe@ryslinge-hojskole.dk 

 

Læs om prisen her.

Tilmeld dig forløbet her. 

Kom og besøg Ryslinge Højskole

Du er altid velkommen til at besøge os - book en rundvisning når det passer dig!