Art The World

Er du klar til at tage din indre kunstner op på et højere niveau og udforske alle dine kreative evner? Og har du lyst til at arbejde på tværs af nationaliteter og kunstarter og rejse ud i verden for at lade dig inspirere af international kunst og kultur?

In english 

Vil du opleve Belgien, Marokko og Uganda? 

Linjen ”Art The World”, er for alle kreative ildsjæle, der har lyst til at undersøge og udveksle deres kunstskaber på tværs af nationaliteter og fagområder. Du kan være alt fra maler, dramatiker, danser, musikker, skuespiller, cirkusartist, sanger, parkour, måske en blanding, måske noget helt andet. Du behøver ikke at have arbejdet med scenekunst før, det vigtigste er bare, at du kommer med dit kreative input, du har lyst til at bedrage med. 

Denne linje er til dig der ønsker at styrke og opbygge dit kreative fagområde og styrke dig som nysgerrig, fordybende og skabende verdensborgere.  Her vil du drage ud på en opdagelsesrejse i både verden og din egen kreativitet. Du vil afsøge både nye og velkendte steder i din skaberkraft samt blive bevidst om hvad det er, der kan skabe et frit kreativt flow. 

Sammen med alle vores forskellige kreative kræfter, mødes vi i et performativt forum, med henblik på at drage ud i verden for at lade os inspirerer, udveksle, dele, samarbejde og fordybe os i vores arbejde. Det vil sige, at du er med til at forstærke fælleskabet med din personlighed og egenskaber. 

Den første tid på højskolen vil vi bruge på at lære hinandens kunstarter af kende. Det vil vi gøre ved at samarbejde i mindre performances, udveksle og lærer fra hinanden, så vi kan arbejde os hen imod at skabe et ”fællessprog”, som performativ gruppe. Vi vil også gå på opdagelse i anderledens kulturelle arbejdsformer, så vi kan gøre os klar til at vende blikket ud mod verden.

Derefter vil vi rejse til 3 forskellige destinationer:

Belgien;Den pulserene storbysrejse. Turen vil blive brugt til at skabe udveksling med andre performative grupper og kreative skoler, workshops, talks, udstillinger, performances og brugen af byrummet til at genererer ny inspiration.

Marokko; Her vil vi dykke ned i den lokale kultur og de personlige fortællinger. Vi vil bruge rejsen til både at dele ud af vores eget arbejde, men også lave research og materiale til at skabe værker ud fra.

Uganda; Vil blive vores længste og afsluttende tur. Med alle vores erfaringer i ryksækken, vil vi gå i et tæt samarbejde med deres Nationalscene om kunst og samskabelse. Vi vil gå i dybden med hvad vi kan lære af hinanden på tværs af kulture og bruge vores undersøgelser til vores afsluttende projekt på højskolen.  

Forløbet vil derfor hele tiden være en vekslen mellem at søge blikket ind ad derhjemme i vores eget arbejdsrum, for så at vende blikket ud ad og dele og lade os inspirere. 

Underviseren er skuespiller Sofie Walbom som er uddannet på Den Danske Scenekunstskole i 2015. Sofie har ud over sin uddannelse, en fysisk baggrund indenfor dans og performance. Derudover har hun en stor passion og nysgerrighed efter at lære andre fysiske udtryksformer erkende bl.a fra hendes arbejde med den Brasilianske gruppe Lume og den Japanske dans butoh. Siden hun blev færdig har hun været med i dvs. produktioner og sidste år skrev hun sin egen forestilling Anna Paulines Rejse, som har været på turné rundt i Danmark. Som ung spirende performer, ser Sofie det som sin fornemmeste opgave, at arbejde i øjenhøjde og anerkende din kunstner og hele din palette af kvaliteter.

Denne linje er åben for alle nationaliteter og kunstarter, så hvad end din baggrund er eller hvor du kommer fra, er velkommen, så du behøver ikke at kunne beherske det danske sprog. 

Praktik & Tilmelding

Højskoleforløbet er fra d. 21.02.2019 - 26.06.2019 på Forårsholdet 2019.

Forløbet vil være krydret og afbrudt med tværkunstneriske projekter samt højskoleliv i weekender og aftener. Læs mere om dette i menuen til venstre. 

Tænk over en linje, som er din 2. prioritet: Vi arbejder målrettede på at opfylde din 1. prioritet, men vi kan desværre ikke love noget pga. begrænset pladser. Derfor opfordre vi dig at gennemtænke dit valg af 2. prioriteten inden du tilmelder dig. Du vil modtage løbende information om dette. Læs mere om de andre linjer her.

Spørgsmål kan altid sendes til mail: jeppe@ryslinge-hojskole.dk 

 

Læs om prisen her.

Tilmeld dig forløbet her. 

Kom og besøg Ryslinge Højskole

Du er altid velkommen til at besøge os - book en rundvisning når det passer dig!