Undervisere

Her kan du møde lærereteamet som både underviser og er en del af højskolelivet...
Susan A. Olsen

Højskolechef

Uddannet fra Aarhus Skuespillerskole i 1993 og har bl.a. haft roller på Nørrebros Teater, Svalegangen og på Det Kongelige Teater. Har på TV bl.a. spillet kriminalassistenten "Ditte Hansen" i TV-serien "Ørnen". Har derudover siddet med i juryen til optagelsesprøverne på Skuespillerskolerne.

Når jeg ikke er på højskolen er mit liv fyldt af min mand og mine to voksne piger .. vi elsker et godt brætspil og lange snakke. Når jeg virkelig holder helt, helt fri, er jeg at finde på en golfbane, traskende 18 huller i dejligt vejr og uden telefon - det kan gøre mig helt særligt lykkelig.

Susan underviser i Fælles-fag og Tvær-kunst samt er en fast del af højskolelivet. 

Jeppe Sand

Højskolechef

Uddannet Kunstnerisk leder fra Den Danske Scenekunstskole. Har tidl. været fastansat skuespiller på Odense Internationale Musikteater og de senere år teaterleder på Det Skrå Teater. Er i dag mest sceneinstruktør med tilknytning til både Odense Teater, Teater Momentum og Det Skrå Teater.

Jeg brænder for at samskabe projekter og oplevelser, hvor alle mærker skaberkraft, vildskab og flow. Jeg har speciale i devising-metoden og elsker kunstnerisk skævhed i alle hjørner. 

Når jeg ikke er på skolen, så laver jeg en del andre teaterprojekter rundt i landet – og så bor jeg i Odense med min kæreste, Katrine (også kaldt "Lillemor"). 

Jeppe underviser i Fælles-fag og Tvær-kunst samt er en fast del af højskolelivet. 

Hanne Klindt

Producent 

Med et solidt fundament i gymnastikken og dansens verden har jeg igennem mine uddannelser på Institut for Rytmik og Paul Petersen Idrætsinstitut i København fordybet mig i den musikalske krop.  

Jeg har været langt omkring i forskellige undervisningssammenhænge, men jeg er allermest vild med at undervise teaterelever, som har kroppen som det absolut vigtigste redskab i deres arbejde. Og så er jeg ret vild med højskolelivet, hvor vi deler hverdag med alt, hvad det indebærer.  

Det er mit ønske, at eleverne hver især oplever at komme hjem i egen krop. At de opdager eller genopdager, hvordan de spiller på deres eget instrument og finder de farvenuancer, som gør deres kropslige udtryk til noget særligt. 

Når jeg har fri, dyrker jeg gerne udelivet med bål, lange ture ved stranden, i skoven eller på vandet i vores kollektiv-båd. Jeg sover det halve af året i mit shelter i haven, sammen med min mand, vores to piger og hunden Sigga. Og så prioriterer jeg at se gamle og nye venner til fredagsbar og andet livsbekræftende samvær.  

Hanne underviser i Fælles-fag og Tvær-kunst samt er en fast del af højskolelivet. 

Sofie Walbom 

Sofie Walbom er skuespiller og uddannet på Den Danske Scenekunstskole i Odense. Sofie har ud over sin uddannelse, en fysisk baggrund indenfor dans og performance, som er inspireret af fysiske udtryksformer fra Japan og Brasilien. 

Sofie underviser på linjen "Art The World"

Joan Rang

Joan Rang Christensen, f. 1976 i Sydkorea, er forfatter og skriver dramatik og lyrik. Hun er uddannet dramatiker fra Dramatikeruddannelsen v/Århus Teater i 2004 og har skrevet tekster til over 40 scene- og radioteaterproduktioner i Danmark, Sverige, Tyskland og England. Hendes værker er blevet opført på blandt andet Det Kongelige Teater, Teater Grob, Holbæk Teater, Ålborg Teater, Københavns Musikteater og DR Radiodrama. Hun har undervist i at skrive dramatik, radiodramatik, lineær og alternative dramaturgier etc. siden 2005 på bl.a. Den Danske Scenekunstskole - Dramatisk Skrivekunst og Skuespil, Forfatterforeningen, Det Danske Skriveinstitut, AFUK, Stage LAB samt diverse aftenskoler.

Joan underviser på linjen "Dramatisk Skrivekunst".

Kett Kadagys

Kett Kadagys er skuespiller og manuskriptforfatter. Kett er uddannet fra Odense Skuespillerskole og fra Den Danske Filmskole, udover at spille, har hun skrevet radiodrama, tv-serier og film, blandt andet kortfilmen Baby, der blev Reumert nomineret. Hun har ligeledes skrevet og produceret afgangsfilm, undervist i "Filmskuespil" på Den Danske Scenekunstskole i flere omgange, samt som gæstelærer på dramatiker-linjen i Århus.

Kett underviser på linjen "Filmkunst".

Jokum Rohde

Jokum Rohde, født 1970, Københavns Universitet, Teatervidenskab og Filosofi 1991-1995. Romandebuterer med Jonas Bog (Gyldendal 1994), fulgt op af gennembruds-forestillingen Nero, Det kongelige Teater 1998. Siden 2002 fast tilknyttet Det kongelige Teater, der blandt andet har uropført den internationale nyklassiker Pinocchios Aske (Stærekassen 2005) samt Manson (Skuespilhuset 2011). Jokum Rohde har endvidere grundlagt det populære actionteaterfænomen i Ulvedalene, alle produceret af Det kongelige Teater, her i blandt Robin Hood i 2013 og Kong Arthur i 2016. Jokum Rohde er, siden 2002, ekstern lektor ved Dramatikeruddannelsen i Århus og underviser tillige på Forfatterskolen og Skuespilleruddannelserne  i det at skrive og forstå dramatik.

Jokum underviser på linjen "Dramatisk Skrivekunst".

 
Gry Worre Hallberg

Gry Worre Hallberg, kunstnerisk leder af performance-gruppen Sisters Hope og performancekunstner, er en internationalt efterspurgt underviser på forskellige Performing Arts Schools og universiteter i hele verden. Hun har bla. undervist på Iceland Academy of Arts, Scenekunstskolen, The University of Stavanger, University of Agder, Holbæk Kunsthøjskole, m.fl. Gennem det seneste årti er Sisters-metoden blevet forfinet og fordybet i en sådan grad at den rummer et unikt transformativt potentiale. Metoden opererer i spændingsfeltet mellem performancekunst, pædagogik, forskning og aktivisme. Gry Worre Hallberg er endvidere kunstnerisk leder af Dome of Visions og skriver pt. en praksisbaseret PhD om sit kunstneriske arbejde på Københavns Universitet, Institut for Kunst og Kulturvidenskab.

Gry underviser på linjen "Sisters Performance"

Bo Madvig

Bo Madvig arbejder i krydsfeldet mellem det fysiske, verbale, sensoriske og visuelle teater. Fra Cirque d´Hiver i Paris til en mark på Langeland, fra junglen i Sydamerika til Volks Bühne i Berlin, fra Det Kongelige Teater til Melbourne arts festival, har BM optrådt over det meste af verden. Sommeren 2017 kunne han fejre sit 40 års jubilæum som scenekunstner. Samme år modtog han en Reumert for sit fysiske arbejde i forestillingen Rammer. Han var ligeledes nomineret i 2006 og 2012. Som freelance scenekunstner har BM siden sin ungdom været en del af legendariske Hotel Pro Forma/Kirsten Delholm, EXMENT og TINBOX. BMvar fra 1993 til 1996 mester lærer ved Nordisk Teaterskole. En professionel fuldtids uddannelse i body og performance art. Fra 1992 til 2006 var han kunstnerisk leder af hans eget kompani BOSCO, Bodyes Organizing Sampled Comics Organicaly.Siden 90erne har han været en efterspurgt underviser ved højere læreranstalter nationalt så vel som internationalt. Læreranstalter som universiteterne i Melbourne, Cape Town, Stellenbosch,London, Amsterdam, Istanbul, Prag, København og Århus. Han har gennem årene været en fast del af DDSKS, KFTS og Akademiet.

Bo underviser på linjen "Fysisk teater". 

Kom og besøg Ryslinge Højskole

Du er altid velkommen til at besøge os - book en rundvisning når det passer dig!