Filmskuespil

På slutsporet “Filmskuespil” fordyber vi os i et fokuseret karakterarbejde foran kameraet.

Det bliver en undersøgelse af filmsproget, personinstruktion, karakterudvikling, indlevelse og sammenspil. Det er ikke produktorienteret mod en færdig film, men handler om den rå proces fra filmmanuskriptet og karakteren skabes, til du står foran kameraet og instruktøren siger “Værsgod”.

Underviserne er skuespiller og manuskriptforfatter, Kett Kadagys, som er uddannet på Odense Skuespillerskole og Den Danske Filmskole. Kett har undervist i "Filmskuespil" på Den Danske Scenekunstskole i flere omgange.  

For at skabe den største læring og indsigt i karakterarbejdet starter sporet med et skriveværksted, hvor karakteren, plottet, omstændighederne, konflikterne og scenen skabes. Herefter starter tre ugers massiv og intens filmarbejde med scenen og jeres karakter i fuld fokus. Man er på skift foran kameraet, hvor instruktøren og kameramanden vil undervise og instruere dig med henblik på din udvikling som filmskuespiller.

Når man ikke er foran kameraet er der mulighed for at forberede sig og udforske karakteren samt opleve de andre få instruktioner, som er også er en lærerig proces. Man skal derfor indstille sig på at der, ligesom på alle andre filmset, vil være en del tid til selvstudie og observationer.

Det hele kulminerer til vores teaterfestival, hvor vi viser små filmklip fra vores arbejde med karakteren foran kameraet.

Du skal vælge sporet “Filmskuespil” hvis du:

  • Vil arbejde med intens karakterarbejde foran kameraet.
  • Er klar til fordybelse i indlevelse, følelser, filmisk nærvær, replikbehandling, skuespilteknik, karakterudvikling og filmsprog.
  • Vil være skuespiller på et professionelt filmset og få en masse erfaringer med spillet foran kameraet.
  • Er klar til personinstruktion, nærbilleder, meisnerteknik, karakter-psykologi og masser af fordybelse i dig som filmskuespiller.  

Har du spørgsmål til sporet, så send endelig en mail til Susan på: susan@ryslinge-hojskole.dk.

Hør mere om sporet i videoen herunder:

Afslutningsfilm i Foråret 2017 - Alle medvirkende er højskoleelever, som har valgt "Filmskuespil". 

 

Tags: 

Kom og besøg Ryslinge Højskole

Du er altid velkommen til at besøge os - book en rundvisning når det passer dig!