Dramatisk Skrivekunst

"Man siger , at hvis man kan skrivet et manuskript, kan man skrive alt." - To af landets skarpeste forfattere og dramatikere er klar til at skabe fuld fordybelse og dramatisk udvikling.

Hvordan skriver man så dramatik til teater, film og tv?

Hvordan adskiller replikken - det talte, levende ord - sig fra et digt, en novelle eller en roman? 

Og hvordan skaber man en dramatisk karakter, spontan og kraftfuld nok til teaterscenen eller langtidsholdbar nok til en tv-serie?  

Det kan du lære nu på Ryslinge Højskole! Kom og skab dit eget skrive udtryk.  Lad replikkerne skærpe din kreative pen, og få dine ideer udtrykt gennem scenekunstens skrevne ord. 

På linjen "Dramatisk skrivekunst", vil forfatter og dramatiker Jokum Rohde, sammen med dramatikeren og digteren Joan Rang Christensen, undervise i skrivekunstens mange facetter. Vi vil høre om replikken som kunstart. Lære at udtrykke sig gennem ord  og om den dramatiske karakters væsen , om den konkrete handlingen og om den skabende dramaturgi. Vi vil sammen nærstudere dramatisk teori, dramatisk historie og undersøge  eksempler fra teater, film og tv - Det hele vil gå hånd i hånd med praktiske skriveøvelser udi dramatikken og replikkens særegne univers. Vi skal på vejen læse vores tekster for hinanden og gennemgå deres styrker og svagheder og ad den vej blive meget klogere på os selv. .

Vi afslutter med en scenisk live begivenhed!.  Baseret på en større hovedværks skriveøvelse, hvor hver enkelt elev sammen med publikum, vil opleve sin dramatiske tekst talt/spillet og frem for alt, levet direkte på scenen foran os.

Højskolen vil gøre dig  i stand til at konstruere en dramatisk karakter. Lære at være present  i dramatisk tid gennem replik og handling. Og ikke mindst give dig en masse skrevne “ kilometer i benene” - Vi glæder os til at skrive sammen med dig og indvitere dig ind i vores helt fantastiske skrivende  univers.

Undervisere på linjen:

Jokum Rohde, født 1970, Københavns Universitet, Teatervidenskab og Filosofi 1991-1995. Romandebuterer med Jonas Bog (Gyldendal 1994), fulgt op af gennembruds-forestillingen Nero, Det kongelige Teater 1998. Siden 2002 fast tilknyttet Det kongelige Teater, der blandt andet har uropført den internationale nyklassiker Pinocchios Aske (Stærekassen 2005) samt Manson (Skuespilhuset 2011). Jokum Rohde har endvidere grundlagt det populære actionteaterfænomen i Ulvedalene, alle produceret af Det kongelige Teater, her i blandt Robin Hood i 2013 og Kong Arthur i 2016. Jokum Rohde er, siden 2002, ekstern lektor ved Dramatikeruddannelsen i Århus og underviser tillige på Forfatterskolen og Skuespilleruddannelserne  i det at skrive og forstå dramatik.

 

 

Joan Rang Christensen, f. 1976 i Sydkorea, er forfatter og skriver dramatik og lyrik. Hun er uddannet dramatiker fra Dramatikeruddannelsen v/Århus Teater i 2004 og har skrevet tekster til over 40 scene- og radioteaterproduktioner i Danmark, Sverige, Tyskland og England. Hendes værker er blevet opført på blandt andet Det Kongelige Teater, Teater Grob, Holbæk Teater, Ålborg Teater, Københavns Musikteater og DR Radiodrama. Hun har undervist i at skrive dramatik, radiodramatik, lineær og alternative dramaturgier etc. siden 2005 på bl.a. Den Danske Scenekunstskole - Dramatisk Skrivekunst og Skuespil, Forfatterforeningen, Det Danske Skriveinstitut, AFUK, Stage LAB samt diverse aftenskoler.

 

 

Praktik & Tilmelding

Højskoleforløbet er fra d. 21.02.2019 - 19.06.2019 på Forårsholdet 2019.

Forløbet vil være krydret og afbrudt med tværkunstneriske projekter samt højskoleliv i weekender og aftener. 

Tænk over en linje, som er din 2. prioritet: Vi arbejder målrettede på at opfylde din 1. prioritet, men vi kan desværre ikke love noget pga. begrænset pladser. Derfor opfordre vi dig at gennemtænke dit valg af 2. prioriteten inden du tilmelder dig. Du vil modtage løbende information om dette. Læs mere om de andre linjer her.

Spørgsmål kan altid sendes til mail: jeppe@ryslinge-hojskole.dk 

 

Læs om prisen her.

Tilmeld dig forløbet her. 

Kom og besøg Ryslinge Højskole

Du er altid velkommen til at besøge os - book en rundvisning når det passer dig!