De vilde projekter

Feltarbejde i virkeligheden

Grundforløbets tredje fokusområde kalder vi 'De vilde projekter'.

Det er her, du for alvor får nogle kilometer i benene. Vi tager sammen ud i virkeligheden og søger efter vigtige fortællinger. Vi snuser til livet på skuespillerskolen, og sidst men ikke mindst, så får vi lov at optræde på Det Kongelige Teater med vores helt egen dogmeforestilling.

Læs mere om projekterne herunder:

Forestilling på Det Kongelige Teater

Alle elever på Ryslinge Højskole får lov at mærke suset og det helt særlige dybe åndedrag, lige når spotten rammer én i ansigtet - dér midt på Det Kongelige Teaters scene 'Mellemgulvet'.

Det er en helt særlig, vild og pirrende oplevelse! På blot fire dage kaster vi os ud fra den vildeste 10-meter vippe og står søndag klar på scenen med lyd og lys og 200 forventningsfulde mennesker i salen.

Er du klar til at stå med dine kammerater på Danmarks nationalscene og shine? Vi oplever for alvor teater-savsmulden, det bankende hjerte og den vilde eufori over at være scenekunstner i netop dette nu...

Læs mere om forestillingen her.

Devising-metoden

Her skal vi samskabe teater fra idé til færdig forestilling - med fuld tryk på vores indre scenekunstner.

Devising er en forholdsvis ny metode til at skabe teaterforestillinger helt fra bunden. Hvis man drømmer om at skabe sine egne forestillinger, så er devising et helt fantastisk værktøj. Med dogmer, research, udforskning og eksperimenter, vil vi have vores helt egen intensive teaterproduktion frem mod premieren foran publikum.

Vi fordyber os maksimalt i spørgsmålene: Hvad har jeg på hjerte som scenekunstner? Og hvordan er den vildeste måde at udtrykke dét på?...      

Teater med virkelighed

Tør vi at dramatisere vores egen virkelighed? Vi undersøger asylcentret, fabrikken, de hjemløse eller en helt anden virkelighed…

I et intensivt teaterprojekt peger vi lygten udad og går på opdagelse i vores fælles virkelighed. Vi søger de vigtige fortællinger i alle hjørner og kroge af samtiden. Herefter skal de omsættes til scenekunst og karakterarbejde.

Det handler om indlevelse, undersøgelse og et råt udtryk i virkelighedens magiske nutid.

Tør vi gå så tæt på? Det skal vi sammen …     

En dag på Skuespillerskolen

Hvert forår koger vi i alle kroge af ung vild energi, når vi får helt særlige gæstelærere på besøg. Odense Skuespillerskoles elever sætter skolen på den anden ende for en dag - og det går ikke stille af!

En helt almindelig hverdag bliver skolen lavet om til ”En dag på Skuespillerskolen”. Otte skønne 4. års elever overtager dagens undervisning og giver både øvelser og erfaringer videre. Vi får lov at opleve, hvordan en hverdag ser ud for en skuespillerelev, og der er ”sved på panden garanti”!

Vores elever skrev følgende om deres skuespillerskole-dag: 
"Der var rigtig god balance mellem tekst, impro, fysiodrama, sanseøvelser og dans, og det var virkelig spændende at arbejde med arketyper."

"I var så positive, glade, rare, gode til at forklare, og det var fede øvelser hvor alle blev inddraget"

"I skabte et behageligt arbejdsrum. Man kunne bare mærke at I var engagerede og ærlige."

"Mere tid med jer – JA TAK"

Kom og besøg Ryslinge Højskole

Du er altid velkommen til at besøge os - book en rundvisning når det passer dig!