Shakespeare Masterclass med Nicolaj Kopernikus

13.02.2017

Da jeg vågnede søndag morgen, var det første jeg gjorde at fylde værelset med Ophelias ulykkelige klagesang. Jeg ville være sikker på, at jeg kunne min monolog ordret.

Ved morgenmaden var der allerede en sitrende stemning blandt os elever. Alle havde følelsen af, at det den søndag, var første gang, vi skulle rigtigt på arbejde.

Vores “instruktør”/ masterclass underviser, Nicolaj Kopernikus, ventede på os i teatersalen. Vi blev mødt af et stort smil og alle blev fyldt med forventningen om, at dagen ville blive helt vildt god og lærerig. “Legepladsen” blev indviet med ordene: “Lad os give os selv lov til at fejle en masse i dag, lad os prøve alt det skøre og undersøge hvilke afkroge Shakepears gyldne ord, kan komme ud i - noget af det vil virke super godt, andet vil måske ikke, men lad os udfordre det - vi er jo nysgerrige for hvad vi kan, hvad teksten kan og hvad vi kan sammen med den! Er vi ikke?”

Alle havde en solo session med Nicolaj Kopernikus af 10-15 min. varighed - det lyder ikke længe, men i ALLE minutterne var fokusset fra salen intakt på den enkelte elev. Aldrig har vi nået så meget på så kort tid. Aldrig har vi suget så meget udbytte ud af så kort en tekst. Det var magisk og vi kunne tydeligt mærke både Hamlet, Romeo og Macbeth flere gange!

Nicolaj Kopernikus mødte os på vores individuelle niveau, og på den måde fik alle et lærerigt udbytte fra undervisningen. Da dagen var omme, var vi kun blevet klædt endnu bedre på, til den kommende monolog undervisning. Tak for en herlig dag!

Af Cecilie Bjørn Andersen, elev på foråret 2017