Din unikke udvikling

Fuld fordybelse i at rykke dig fremad

Grundforløbets andet fokusområde handler om din unikke udvikling.

Du får bl.a. soloundervisning af en professionel skuespiller, hvor I sammen arbejder med dit personlige udtryk.

Gennem udviklingssamtaler og forskellige værktøjer får du desuden mulighed for at reflektere over din egen udvikling, og sammen finder vi den bedste vej for dig.

Monolog- og soloundervisning

Du vil opleve fuld fokus på din unikke udvikling med to intense uger i monolog-værkstedet.

I mindre grupper vil du, sammen med en skuespiller, arbejde fokuseret med din valgte monolog-tekst. Gennem intensivt karakterarbejde, analyse og personinstruktion, vil du blive rustet og klædt på til at kunne stå på scenen i et klart og gennemarbejdet dramatisk udtryk.

Dermed vil du i langt højere grad blive klædt på til at imødekomme kravene fra skuespillerskolen og livet på scenen.

Masterclass med Nicolaj Kopernikus

Alle elever får en Shakespeare Masterclass med Nicolaj Kopernikus, som har været tilknyttet underviser siden teaterhøjskolens opstart i 2015.

Dagen før står den på forberedelse, så I er maks klar, når Nicolaj kommer og arbejder med hver enkelt af jer foran resten af flokken. Dagen med Nicolaj er fyldt med de sjoveste, vildeste teaterprøver – alt kan sættes i spil, på alle måder. Det er læring i særklasse, og så det er super sjovt også.

Nicolaj er en fantastisk underviser med kæmpe stor erfaring, masser af historier fra den danske scenekunstvirkelighed, og så har han en særlig evne for at undervise med både humor, varme og vid.

Glæd dig til en helt særlig dag med Kopernikus. Det bliver en (klasse)- fest!

Læs indlæg fra elevbloggen om dagen med Nicolaj her.

Hold inddelt efter erfaring​

Vælg det grundhold der passer bedst til dig.

Når vi er kommet godt og fælles fra start, vil du skulle vælge dit grundhold inddelt efter teatererfaring.

Det er vigtigt for holdets fordybelse og energi, at man arbejder overfor holdkammerater med nogenlunde samme erfaring. Alle kommer til at arbejde med fuldstændig det samme program, men ved erfarings-inddelingen styrker vi undervisningens mulighed for at skabe mest udvikling og læring for alle.

Udviklings-vævet

Vi har designet et fagligt værktøj, hvor du kan indtegne dine nuværende og næste udviklingszoner.

Det er vigtigt, at du får indsigt i din egen læring og “fødder” til at gå vejene derhen.

Vi arbejder flere gange i forløbet med vævet, fordi det skaber både en visuel og faglig refleksion af din egen udvikling.

Lad dig ikke skræmme - der er mange veje til Rom og til udvikling - men vi går vejen sammen.

Udviklingssamtaler

Under forløbet vil du opleve tre snakke om og med dig.

Over en kop kaffe stopper vi op og får en dybere snak om, dels hvordan du har det, og dels hvordan din udvikling tager form.

Samtalerne er en skøn mulighed for refleksion og dialog om dit forløb på Ryslinge Højskole. Her vil være plads til store og små ord samt et kram i døren.

Hvis du på andre tidspunkter under dit forløb får brug for snak eller sparring, så du kommer bare - vi nærmest bor på skolen…